Fiskpinnar och potatismos
Det är inget fel på färdiga fiskpinnar, men hemgjorda är snäppet godare!
Ingredienser
- Potatis för så många som ska äta till barnet även: 1 tsk fett + ca 0,5 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck
- 400 g vit fryst sej eller torsk i block, gärna miljömärkt
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2–3 dl panko eller vanligt ströbröd
- Lite salt och peppar
- Rapsolja att steka i
- Gott till: grönsaker, aioli eller ketchup (vad tycker ditt barn om?)
Steg för steg
-
Koka potatisen.
-
Låt fisken tina lite, så att det precis går att skära den i ca 1 cm tjocka skivor.
-
Lägg vetemjölet på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik och lägg panko eller ströbröd i en tredje.
-
Salta och peppra fiskbitarna. Vänd dem sedan i mjöl, därefter i ägg och sist i panko/ströbröd.
-
Hetta upp fett i en stekpanna. Stek pinnarna frasiga och gyllene i medelvarm panna, ca 2 minuter på vardera sidan. Tillsätt mer fett om det börjar se torrt ut.
-
Gör potatismos till ditt barn: skala 1–2 potatisar. Tillsätt 1 tsk fett och stompa eller mosa till ett mos. Om du använder NAN® PRO i pulverform, blanda knappt 2 skopor med 0,5 dl vatten. Späd med NAN® PRO 3–5 till önskad konsistens och smaka av med lite salt och peppar.
-
Servera med grönsaker, aioli/ketchup och fiskpinnar!
Använd produkt
Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml
Åldersanpassad proteinteknologi
Innehåller oligosackariden 2'-FL
Innehåller järn, kalcium och vitmin D
Receptet är framtaget i samarbete med Sara ask
Sara Ask är en av Sveriges främsta barndietister