Äppel-och dadelcouscous: 8-11 månader
Ingredienser
- 1½ msk couscous
- ½ medelstort äpple, skalat, urkärnat och rivet
- 3 torkade dadlar, kärnade och hackade
- 190 ml mjölk
Steg för steg
-
Lägg couscous, äpple, dadlar och mjölk i en liten kastrull.
-
Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter eller tills couscousen är mjuk.
TIPS:
Kontrollera temperaturen innan du serverar ditt barn.
Fler recept
Potatisvåfflor med lingonsylt och grönsaksplock
Lite som potatisbullar men näringsrikare. Om du inte har något våffeljärn kan du steka små knubbiga potatispannkakor i stället.
Frusna Fruktdroppar
Gör dina egna frusna fruktdroppar! Perfekt för ett mellanmål under sommaren. Välj er favorit fruktklämpåse och sätt igång!
Grahamsgrynsgröt med blåbär
En len gröt med välgörande fibrer. Vanlig grahamsgrynsgröt kokas på hälften vatten, men här använder vi mjölkdryck rakt av för att öka näringsinnehållet.
Fattiga Riddare
Perfekt om du har bröd som börjar bli torrt och tråkigt.
Fiskpinnar och potatismos
Det är inget fel på färdiga fiskpinnar, men hemgjorda är snäppet godare!
Solgul smoothie
Den här smoothien går att variera i det oändliga. Välmoget päron, nektarin och blåbär är andra goda alternativ.
Related articles
13 tips på fingermat
Kring 9 månaders ålder lär sig ditt barn att bemästra "pincettgreppet" - alltså att kunna plocka upp små saker med tumme och pekfinger.
3min att läsa
Behöver man vara försiktig med röda bär till barn?
Ibland hör man att man skall vara försiktig med att ge röda bär och andra röda livsmedel som tomater till små barn.
1min att läsa
Hur man lagar en hälsosam småbarnskost
En hälsosam småbarnskost redan nu kan ge ditt barn ett livslångt hälsosamt ätande. Här är några näringsbyggstenar för den bästa maten för småbarn.
2min att läsa
Related tools
Recept på barnmat
Här hittar du goda och nyttiga recept på barnmat för de små i åldrarna 6-36 månader