Recept för vårgrönsaksrisotto
Ingredienser
- 200 g risottoris (arborio)
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 200 g frysta ärtor
- 100 g parmesanost
- 1 liter kokande vatten
- 1 lök
- 1 zucchini
- 1 matsked olja
- Salt och peppar
Steg för steg
-
Tvätta och skär zucchinin i små bitar. Skala och tärna löken.
-
Fräs löken i en kastrull eller stekpanna med het olja. Tillsätt riset och blanda tills det blir genomskinligt.
-
Tillsätt grönsakerna och blanda. Koka i 2-3 minuter på medelvärme. Lös upp buljongtärningarna i varmt vatten.
-
Tillsätt en 1 dl varm buljong i pannan och koka på låg värme. Så fort vätskan har absorberats börjar du tillsätta resten av buljongen.
-
Häll på buljongen lite i taget och rör om regelbundet i ca 18 minuter.
-
Ta kastrullen från värmen och tillsätt parmesan. Peppra och salt om det behövs.
-
Rör om en sista gång, täck över och låt stå i 2 minuter. Servera omedelbart.