Recept för vårgrönsaksrisotto

Recept för vårgrönsaksrisotto

Gravid
Recept
Förberedelse: 20min
Tillagningstid: 25min
Portioner: 4
Lunch
Svårighet: Vanligt

Ingredienser

  • 200 g risottoris (arborio)
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 200 g frysta  ärtor
  • 100 g parmesanost
  • 1 liter kokande vatten
  • 1 lök
  • 1 zucchini
  • 1 matsked olja
  • Salt och peppar

Steg för steg

  • Tvätta och skär zucchinin i små bitar. Skala och tärna löken.

  • Fräs löken i en kastrull eller stekpanna med het olja. Tillsätt riset och blanda tills det blir genomskinligt.

  • Tillsätt grönsakerna och blanda. Koka i 2-3 minuter på medelvärme.  Lös upp buljongtärningarna i varmt vatten.

  • Tillsätt en 1 dl varm buljong i pannan och koka på låg värme. Så fort vätskan har absorberats börjar du tillsätta resten av buljongen.

  • Häll på buljongen lite i taget och rör om regelbundet i ca 18 minuter.

  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt parmesan. Peppra och salt om det behövs.

  • Rör om en sista gång, täck över och låt stå i 2 minuter. Servera omedelbart.

Bli medlem i Klubben & få massor av förmåner!

icon_b

Innehåll til dig

Följ din graviditet och ditt barns utveckling genom innehåll, tips och råd

icon_a

Fråga våra experter

Skicka in dina frågor så fort ditt barn fyllt sex månader.

coupons

Kuponger

Få produktkuponger så fort ditt barn fyllt sex månader.