- 200 g risottoris (arborio)
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 200 g frysta ärtor
- 100 g parmesanost
- 1 liter kokande vatten
- 1 lök
- 1 zucchini
- 1 matsked olja
- Salt och peppar
-
20minFörberedelsetid
-
25minTillagningstid
-
45minTotal
-
Tvätta och skär zucchinin i små bitar. Skala och tärna löken.
-
Fräs löken i en kastrull eller stekpanna med het olja. Tillsätt riset och blanda tills det blir genomskinligt.
-
Tillsätt grönsakerna och blanda. Koka i 2-3 minuter på medelvärme. Lös upp buljongtärningarna i varmt vatten.
-
Tillsätt en 1 dl varm buljong i pannan och koka på låg värme. Så fort vätskan har absorberats börjar du tillsätta resten av buljongen.
-
Häll på buljongen lite i taget och rör om regelbundet i ca 18 minuter.
-
Ta kastrullen från värmen och tillsätt parmesan. Peppra och salt om det behövs.
-
Rör om en sista gång, täck över och låt stå i 2 minuter. Servera omedelbart.
Gå med i
Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!
Innehåll till dig
Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.
Verktyg
Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.
Rabatter
Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.
Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?
Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.